Leverantörsanslutningar i Symbrio

Vi ansluter kontinuerligt nya leverantörer och har i dagsläget såväl stora och välkända leverantörer som mindre aktörer i leverantörsdatabasen.

DU BESTÄMMER ANSLUTNINGSFORMEN

Det är du som kund som bestämmer vilka leverantörer som ska finnas tillgängliga för beställningar i Symbrio. För att du ska få en uppfattning om vilken anslutningsform som passar bäst för den aktuella leverantören kan du titta på bilden nedan.

 

Antalet transaktioner mellan dig och din leverantör avgör vilken anslutningsform som passar bäst. Om du har stora transaktionsmängder är EDI-anslutning att föredra.

För övriga meddelanden, det vill säga följesedel och faktura, fortsätter hanteringen på samma sätt som idag. En pappersfaktura kan skannas in och sedan matchas mot den manuella ordern. Det förutsätter att de skannade fakturor importeras till Symbrio.

DET FINNS TRE ANSLUTNINGSFORMER

 

EDI-ANSLUTNING

Den EDI-anslutna leverantören har sitt affärssystem integrerat mot Symbrio vilket innebär att ordrar, bekräftelser, följesedlar och fakturor skickas elektroniskt mellan systemen.

 

När du skickar iväg din order, svarar leverantörens system med en bekräftelse som informerar om ordern kan skickas i sin helhet eller om något avviker från den ursprungliga ordern. Därefter kommer den elektroniska följesedeln och fakturan som matchas mot ordern.

WEBB-ANSLUTNING

En webb-ansluten leverantör hanterar dina ordrar, bekräftelser, följesedlar och fakturor via ett webbgränssnitt i Symbrio.

 

Meddelanden skapas av webbleverantören direkt i Symbrio vilket gör att du som beställare även här får elektroniska bekräftelser, följesedlar och fakturor.

MANUELL  ANSLUTNING

Är leverantören manuellt ansluten, skapar Symbrio upp en order i PDF-format som du skickar till leverantören via exempelvis e-post.

 

För en manuellt ansluten leverantör finns det möjlighet att skapa en bekräftelse via e-post.

 

Snabbtitt på de tre anslutningsalternativen

VILL DU PRATA LEVERANTÖRSANSLUTNINGAR?

Boka ett möte, demo eller ett telefonsamtal så svarar vi på dina funderingar.

OAVSETT ANSLUTNINGSFORM KAN DU ALLTID SÖKA ARTIKLARNA I SYMBRIO

Oavsett anslutningsform har du tillgång till tre viktiga fördelar.

 

  1. Du kan alltid läsa in avtalsartiklar i Symbrio oavsett hur leverantören är ansluten. Detta gör att du kan söka på artiklar från alla leverantörer vid beställningstillfället.

  2. När du beställer i Symbrio behöver du aldrig fundera på hur leverantören är ansluten. Systemet instruerar dig.

  3. Du får statistik på alla dina inköp oavsett anslutningsform.

Läs intervjun med Örjan Magnusson på Eltel Networks som har många leverantörer anslutna för att alltid kunna följa upp med statistik.

OM OSS

Symbrio AB är ett IT-bolag som utvecklar ett eget molnbaserat inköps- och fakturahanteringssystem.

 

Symbrio verkar främst inom bygg- och installationsbranschen!

 

Gå gärna in och läs på Symbloggen.se

SYMBRIO AB

Östgötagatan 12

116 25 STOCKHOLM

Tfn +46 (0)8 20 49 50

  • Symbrio-på-Instagram_gr
  • Symbrio-på-Youtube_gr
  • Symbrio-på-LinkedIn_gr
  • Symbrio-på-Facebook_gr

© Symbrio AB